(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Štrúdl trochu jinak
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky
40 g kvasnic
160 g másla
30 g práškového cukru
3 vejce
meruňkový džem
tuk na potření plechu
Postup přípravy
1. Prosejte mouku a rozdrobte do ní droždí a máslo, dobře promíchejte a vytvořte žmolenku.
2. Přidejte práškový cukr, 1 vejce, 1 žloutek a vypracujte těsto.
3. Z těsta vytvořte kouli a zabalte ji do čisté utěrky. Utěrku s těstem zavěste na vařečku a na dvě hodiny ji ponořte do studené vody.
4. Po dvou hodinách těsto rozválejte na válu asi na 1 cm silný plát. Prostředek potřete meruňkovým džemem a okraje těsta přeložte přes sebe.
5. Dejte závin na vymaštěný plech, potřete ušlehaným vejcem a upečte.
Doba chlazení: 2 hodiny
Doba pečení: 25 až 35 minut
2. Přidejte práškový cukr, 1 vejce, 1 žloutek a vypracujte těsto.
3. Z těsta vytvořte kouli a zabalte ji do čisté utěrky. Utěrku s těstem zavěste na vařečku a na dvě hodiny ji ponořte do studené vody.
4. Po dvou hodinách těsto rozválejte na válu asi na 1 cm silný plát. Prostředek potřete meruňkovým džemem a okraje těsta přeložte přes sebe.
5. Dejte závin na vymaštěný plech, potřete ušlehaným vejcem a upečte.
Doba chlazení: 2 hodiny
Doba pečení: 25 až 35 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé